GREEN ENERGY EXPO – ROMENVIROTEC: Inovație în energia solară

În lumina preocupărilor tot mai mari pentru mediul înconjurător, GREEN ENERGY EXPO – ROMENVIROTEC a devenit liderul incontestabil al pieței de evenimente de profil, aducând împreună tehnologii inovatoare pentru producția de energii regenerabile și protecția mediului.

Astăzi, vă prezentăm câteva dintre inovațiile remarcabile care vor fi expuse atât în pavilionul B2 al ROMEXPO, cât și pe platforma exterioară,  în perioada 11-13 aprilie 2024.

Liderii din industrie s-au alăturat demersului nostru de a transforma GREEN ENERGY EXPO – ROMENVIROTEC în cel mai important târg din România dedicat energiilor regenerabile și protecției mediului, unde vor prezenta ultimele noutăți în domeniu:

100% DEDICARE PENTRU

100% ENERGIE REGENERABILĂ

Recunoscut pentru angajamentul său ferm față de energia regenerabilă, Krannich este unul dintre liderii globali în domeniul energiei fotovoltaice, aducând viziunea sa și în România.

Cu o prezență remarcabilă la nivel mondial, Krannich se concentrează în prezent pe distribuția tuturor componentelor necesare pentru construirea unui sistem fotovoltaic eficient. De la module solare la invertoare, de la optimizare la sisteme de stocare și de montaj, și până la e-mobilitate și accesorii, Krannich oferă soluții complete pentru industria energiei regenerabile.

Nu rata șansa de a descoperi întreaga gamă de produse Krannich la cea mai mare expoziție de energie verde din România – Green Energy Expo – Romenvirotec.

GreenVolt  prezinta la Green Energy Expo – Romenvirotec  proiectul Energy as a Service (EaaS)

Energy as a Service (EaaS) este o soluție avantajoasă pentru companiile din România, oferindu-le o instalație solară fără investiții inițiale și un preț fix pentru energia electrică. Compania noastră acoperă toate costurile și riscurile pe durata contractului, iar la final, instalația devine proprietatea clientului, contribuind la economii semnificative și îmbunătățirea rentabilității. Adoptarea energiei solare sprijină lupta împotriva schimbărilor climatice și promovează sustenabilitatea, oferind un viitor mai bun pentru generațiile viitoare.

Solargroup prezinta bateria revolutionara LUNA2000-200 kWh de la HUAWEI in în sectorul comercial și industrial.

Capacitate și configurații:

 • Baterie litiu-fier-fosfat (LiFePO4) de 200 kWh
 • Configuratii disponibile: 97, 129, 161 si 200 kWh

Beneficii:

 • Costuri reduse la energie; Independență energetică; Sustenabilitate.

Inovație la puterea stocării:

 • Sistem modular: Designul modular permite o instalare ușoară, adaptându-se la nevoile specifice ale fiecărui client.
 • Tehnologie de ultimă generație: Bateria LUNA2000 utilizează cele mai avansate tehnologii pentru a maximiza eficiența și siguranța.

Integrare perfectă: Se integrează perfect cu sistemele fotovoltaice existente, oferind o soluție completă de gestionare a energiei.

RenewEN-ECO (de pus sigla) aduce în România panouri solare inovatoare de la Trina Solar și invertoare hibride cu baterii performante de la Fox ESS.Cu tehnologia de vârf și soluțiile durabile, RenewEN-ECO transformă energia solară într-o realitate accesibilă pentru toți.

BayWa prezintă conceptul Green Roof  si sistemul Novotegra de fixare pentru acoperișul plat.

Avantajele sistemului Green Roof de la Baywa sunt următoarele:

 • Distanță suficientă față de suprafața acoperișului pentru creșterea plantelor și alunecarea zăpezii
 • Efect de retenție: Scurgerea apei cu întârziere în sistemul de canalizare, în special în timpul precipitațiilor abundente
 • Răcire naturală a temperaturii ambientale și a sistemului fotovoltaic
 • Plăci de substrat de mari dimensiuni pentru a oferi suficiente spațiu pentru balastare
 • Producție durabilă realizată în Germania din plastic reciclat
 • Aerodinamică testată în tunelul de vânt
 • Panouri interconectate pentru o montare rapidă și ușoară

Sistemul Novotegra de fixare pentru acoperiș plat vine cu soluții la următoarele probleme: Cum să înlocuiești balastul cu ancore de sudură

 • Multe dintre clădirile din România au fost proiectate fără să se ia în calcul montarea unor panouri fotovoltaice pe acoperișul acestora. De aceea, ne confruntăm cu situația în care, acoperișul nu suportă greutatea unei structuri fotovoltaice, în special cea asigurată cu greutăți de balast.
 • Novotegra vine cu soluția de prindere a structurii fotovolatice pe acoperiș plat prin ancore de sudură, cu rezistența la smulgere de până la 7kN. Cu ajutorul acestei soluții, nu se pune în pericol structura de rezistență a acoperișului și se asigură o rezistență superioară la forțele de suflare.

General Security va prezenta stația de încărcare AMPEVO 2×22 kW, cu plată POS și bon fiscal inclus.

Aceasta este o stație de încărcare pentru mașini electrice marca AMPEVO, simplu de utilizat și cu facilități precum plată cu card bancar și eliberare automată a bonului fiscal. Stația dispune de un display protejat împotriva vandalismului (IK10) și poate fi operată ușor inclusiv de către persoanele cu dizabilități. Corespunzând normativelor europene, este considerată cea mai versatilă stație de încărcare în curent alternativ de pe piață, fiind proiectată și fabricată în România. Poate funcționa în concordanță cu alte stații și poate încărca mașinile electrice exclusiv cu energie verde, fiind compatibilă cu panourile fotovoltaice.

 Next Generation Technologies va prezenta stațiile de încărcare cu ecran multimedia de 44 de inci, care pot avea unu sau doi conectori de curent alternativ și/sau continuu, cu o putere totală de până la 283 kW. Ecranul multimedia, datorită dimensiunii sale generoase, poate fi folosit pentru afișarea unor imagini și clipuri publicitare.

PARTEX va expune tehnologii de ultima in cadrul targului GREEN ENERGY EXPO – ROMENVIROTEC.

 1. ROMARK T-2000 – Imprimantă profesională cu transfer termic

Cel mai nou model de imprimantă cu transfer termic pentru marcatoare de cabluri și conductoare, populară și fiabilă.

     2. PKB-EC – Console cu fixare pe cant

Cablurile modulelor fotovoltaice trebuie poziționate în așa fel încât să nu se deterioreze, ceea ce ar putea duce la un scurtcircuit și, în consecință, la deteriorarea instalației.

     3. PROMARK T-2000 – Imprimantă profesională cu transfer termic

Cel mai nou model de imprimantă cu transfer termic pentru marcatoare de cabluri și conductoare, populară și fiabilă.

     4. PKB-EC – Console cu fixare pe cant

Cablurile modulelor fotovoltaice trebuie poziționate în așa fel încât să nu se deterioreze, ceea ce ar putea duce la un scurtcircuit și, în consecință, la deteriorarea instalației.

     5. EPL – Etichete autoadezive cu finisaj lucios

EPL este un produs conceput ca alternativă la plăcuțele tradiționale gravate. Etichetele autoadezive cu finisaj lucios pentru marcarea componentelor electrice, tablourilor electrice, butoanelor, comutatoarelor, panourilor de distribuție etc. se caracterizează printr-o rezistență foarte mare la zgârieturi și abraziune.

ROEL

Inovatiile prezentate la Târgul GREEN ENERGY EXPO – ROMENVIROTEC sunt:

 1. Invertorul Solinteg MHT 50K-100:
 • IP65 pentru interior și exterior.
 • Carcasă metalică rezistentă.
 • Sistem eficient de disipare a căldurii.
 • Performanță excelentă Solinteg.
 • Verificare datelor prin OLED și aplicație.
 • Configurare WIFI ușoară.
 • Eficiență mare la sarcină.
 1. Baterii solare high voltage FEB (FAR EAST BATTERY):
 • Serie Power Pyramid-HV LIB.
 • Design modular și compatibil cu casa inteligentă.
 • Celulă LFP, 6000 de cicluri.
 1. Baterii solare high voltage STELTEC:
 • Model Focus-H-1.
 • Tehnologie fosfat de litiu-fier.
 • Instalare ușoară și garanție 10 ani.

SMART ELECTRICAL SOLUTIONS va prezenta

 • INVERTORUL 6 KW – SRNE • Invertorul de 6 kW este o soluție versatilă și puternică pentru conversia energiei, adaptabilă atât pentru aplicații monofazice, cât și trifazice. Cu o putere nominală de 6 kW și o putere maximă impresionantă de 12 kW, acesta oferă o performanță de vârf într-un pachet compact și eficient. •

 BATERIA 5 KW – SRNE • Bateria de 5 kW este o soluție avansată pentru stocarea energiei, oferind o capacitate nominală de 100 Ah și o tensiune nominală de 51.2 V. Cu o putere nominală de 5.12 kW, această baterie furnizează energie constantă și fiabilă pentru o gamă largă de aplicații.